Det bedste ved at fejre fødselsdag er kagerne. Så jeg havde selvfølgelig bagt kager til min fødselsdagsgæster. Jeg lavede bl.a. disse lækre fuldkorns cookies med chokolade. Kagerne er lækre, knasende og sprøde. De smagte fantastisk, og der er heldigvis nogle tilbage, som jeg kan hygge med i dag sammen med A.
Jeg har selvfølgelig også en opskrift, så I kan teste småkagerne. Jeg tænker at chokoladen nemt kan skiftes ud med tørrede tranebær eller rosiner, hvis man ikke er til chokolade.
Ingredienser til 24 fuldkorns cookies.
-
175 g smør
-
200 g farin
-
1 æg
-
70 g hvedemel
-
1 knivspids salt
-
1 tsk natron
-
70 g fuldkornshvedemel
-
1 spsk klid
-
225 g mørk chokolade
-
100 g hasselnødder
-
185 g havregryn
Fremgangsmåde
-
Tænd ovnen på 200 grader
-
Pisk farin og smør sammen til en lys og luftig masse
-
Sigt hvedemel, natron og salt i en separat skål og tilsæt fuldkornshvedemel og klid.
-
Rør ægget i mel blandingen.
-
Kom farin/smør blandingen i melblandingen sammen med hakket chokolade, havregryn og hasselnødder. Rør godt sammen.
-
Fordel dejen med en spiseske og tryk dem flade. Der skal være lidt plads imellem kagerne.
-
Bag kagerne i 16-18 minutter og lad dem køle af på en rist.
-
Tip: Man kan sagtens lægge et par spiseske fulde is imellem to kiks og wupti – issandwich.
Flair blog
Lækre og Lynhurtige Snacks: Dadel-Lakrids Snack
De lækreste, sunde romkugler med dadler
Mums, hvor ser de lækre ud. Tror lige jeg vil gemme opskriften og se om ikke jeg kan få lavet sådan nogle basser 🙂
Det synes jeg du skal gøre de er vildt lækre
Hvor meget havregryn skal der bruges ?
HAHA det er gået lidt hurtigt med at får skrevet opskriften ind, så havregrynene er glippet. Det er nu skrevet ind i opskriften og er 185 g 🙂
[…] Der blev pimpet æsker og kasser i stor stil i 2014. Bl.a. gav jeg denne æske lidt guld at pynte sig med. Det var også i februar, at I fik lov at lære mig lidt bedre at kende og ikke mindst smage mine fuldkorns cookies. […]